Preview Mode Links will not work in preview mode

Standard – Soundvenues hiphop-podcast


Nov 1, 2018

Det kan være svært at forestille sig det, i en tid hvor alle bruger autotune, trap-beats og Atlanta-slang. Men engang var der ingen danske rappere, der var inspirerede af sydstaternes hiphop.

Udover Johnson.

Manden bag hits som 'Det Passer' og 'Kig Forbi' var nemlig den første, der tog Atlantas bastunge genrer som crunk, trap eller snap, og importerede dem til Danmark med albummet 'Det Passer' fra 2006. Hans sange citerede Ying Yang Twins, Mike Jones og 8 Ball & MJG, og hans århusianske accent havde nærmest en dirty south-agtig intonation.

Derfor har vi inviteret Johnson ind i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast.

For hvordan blev Johnson egentlig den første, der fik Atlanta til Danmark? Hvordan skabte han sin nyklassiker 'Det Passer'? Og hvordan har han det med, at hele hiphopscenen nu elsker Atlanta?

Det taler Standard-værterne Kristian Karl og Mads Viktor med rapperen selv om. Han fortæller røverhistorier om dagene i Århus, mødet med Waka Flocka Flame i Atlanta – og om sit nye projekt under det oprindelige rappernavn Ni99ernislæden.

Det nye afsnit af Standard er inspireret af en artikelserie om oversete hiphopklassikere, som du kan læse på Soundvenues hjemmeside. Her har Standard-vært Kristian Karl skrevet om skjulte klassikere af rappere som Mike Jones, Lil Boosie, Cormega og mange flere. Og nu kan du altså få hele historien om Johnsons 'Det Passer' i podcastform.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Spotify.