Preview Mode Links will not work in preview mode

Standard – Soundvenues hiphop-podcast


Mar 28, 2019

Roskilde Festivals fulde program er landet! Og der er i den grad sket spændende ting på årets plakat.

For i stedet for et aldrende ikon som Eminem, bliver festivalen i år headlinet af helt aktuelle stjerner som Cardi B og Travis Scott. Samtidig har Roskilde også rykket sit fokus lidt væk fra den klassiske hiphop, og inviteret repræsentanter fra både trap og Soundcloud-scenen. Og så er der også en række helt unikke stemmer på plakaten, som den utilregnelige JPEGMafia eller det svenske feminist-ikon Silvana Imam.

Der er altså meget at tale om. For hvad siger årets hiphop-bookinger egentlig om Roskilde Festivals forhold til hiphop? Hvad betyder det for eksempel, at vi får en moshpittende trapstjerne som Travis Scott på Orange Scene? Er Cardi klar til at cementere sin verdensstjernestatus? Og har Roskilde magtet at ramme de vigtigste strømninger i nutidens musiklandskab?

De spørgsmål diskuterer vært Kristian Karl med denne uges gæst Christian Wolkoff i det nye afsnit af Standard Ekstra. Christian Wolkoff er musikredaktør hos Soundvenue, og har netop skrevet både en større artikel om årets Roskilde-plakat, samt analyseret, hvordan NorthSides forhold til hiphop har ændret sig gennem årene.

Derudover: Vi lytter til nogle af de nyeste sange fra Tinderbox- og Northside-bookinger som ASAP Rocky og Migos.

Standard Ekstra er et kortere supplement til Standard, der reagerer hurtigt på vigtige nye begivenheder og udgivelser i hiphoppens verden. Vært Kristian Karl gæstes typisk af eksperter, oftest fra Soundvenues redaktion, og vender ugens mest uomgængelige begivenheder og nye numre.