Preview Mode Links will not work in preview mode

Standard – Soundvenues hiphop-podcast


Nov 9, 2018

Lad os bare slå det fast: Icekiid er den originale danske afrobeat-artist.

Inden der var nogen, der snakkede om en afrobeat-bølge i Danmark, og inden Drake hev den nigerianske stjerne Wizkid med på 'One Dance', lavede den unge rapper og sanger afrobeat-bangers som 'Coco Chanel' og 'Blondiner og brunetter'. Senest har han udviklet sig endnu mere på sange som 'Kamehameha', 'Jalousi' og FCK-slagsangen 'Gulddans'.

Men hvordan opdagede den unge Icekiid egentlig afrobeat, før genren overhovedet var populær globalt? Hvordan føles det, at alle nu pludselig vil have en del af kagen? Og laver de danske rappere, der tit kaldes afrobeat, overhovedet afrobeat-musik?

De spørgsmål diskuterer Standard-værterne Kristian Karl og Mads Viktor med Icekiid i denne uges afsnit af Standard. Det er faktisk et specielt afsnit, for den unge kunstner havde fødselsdag samme dag, som podcasten blev optaget – og så havde han endda en gave med i form af forpremieren på det nye track 'Kong Midas'.

Derudover: Standard holder et live-event 19. november med Kesi og Jannic The Jeweler, Kanye stopper med politik, og Vince Staples stjæler (måske) et beat fra Suspekt.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Spotify.