Preview Mode Links will not work in preview mode

Standard – Soundvenues hiphop-podcast


Sep 25, 2018

Lille Høg har lige så stille været i gang med at skabe en ny, dansk hiphop-lyd i flere år.

Først lavede han projektet Yung Coke, der var en slags ekstrem variant af ignorant Atlanta-trap sammen med vennen Elias Boussnina, der nu laver blødere, r'n'b-lænende musik. Derefter producerede den 24-årige beatmager sange som 'Dender' for Louis Valuta og Emil Stabil, samt en række mindre Youtube-hits for Baby Bino som 'God Mad', 'Blæst Hver Dag' og 'Bræt'.

Og senest har vi altså mødt 25/8, et bredt favnende crew af artister, der lyder som om, de er vokset op med de samme indflydelser. Det er en samling kunstnere, der har en helt egen æstetik, og som virker opsat på at styre den danske hiphopscene i en ny retning.

Men hvordan har alle de her unge rappere fundet sammen med Lille Høg og hans producerkollega Åndsvage Victor (aka Lil Hawaii), og skabt det tætteste vi kommer på en dansk Soundcloudrap-scene? Kan de endda gå hele vejen, og indtage toppen af hiphoppens magtpyramide? Og er de egentlig overhovedet interesserede i det – eller har de det fint som excentrisk niché-genre, der laver musik på deres egne præmisser?

De spørgsmål vender vi, i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast, hvor værterne Kristian Karl og Mads Viktor får besøg af Lille Høg til en snak om den nye rap-revolution, der bobler i den danske undergrund.

Derudover: 6ix9ine gav en vanvittig koncert i København, 50 Cent skuffede fælt i Royal Arena og Kanye West annoncerer hele to nye album.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Spotify.