Preview Mode Links will not work in preview mode

Standard – Soundvenues hiphop-podcast


Mar 5, 2018

Hiphopkulturen har altid været mandsdomineret og i mange tilfælde også decideret kvindefjendsk. Men behøver den nødvendigvis at være det?

En lang række nye rappere som Junglepussy, IAMDDB, Cardi B og Princess Nokia har den seneste tid formuleret nye måder at være kvindelig rapper på, der viser, at hiphopkulturen måske er inde i en omvæltningstid.

For selv om der selvfølgelig har været kvindelige rappere før – Lil Kim, Missy Elliott, Lauryn Hill for bare at nævne nogle af de allerstørste – har kvindelige rappere sjældent spillet en så markant rolle som nu. De bryder normerne, udfordrer de klassiske kønsroller og finder nye udtryk.

Eller hvad? Er det bare hype og ønsketænkning?

Det dykker værterne Kristian Karl og Mads Viktor ned i sammen med Lucia Odoom, der er musikjournalist hos Politiken og vært på podcasten Politikens Poptillæg.

Derudover: Hvilken festival har de bedste hiphopbookinger, er Per Vers blevet Soundcloud-rapper, og hvad har Young Thug nu gang i for nogen skøre drengestreger? Hør det hele i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.