Preview Mode Links will not work in preview mode

Standard – Soundvenues hiphop-podcast


Oct 17, 2019

Hvordan ville du have det, hvis du havde betalt over 650.000 kroner for en gæsteoptræden af en amerikansk rapper, blot for senere at finde ud af, at hans pladeselskab blokerede for udgivelsen af den sang, I havde lavet?

Det var uheldigvis lige det, der skete, da Sleiman havde afleveret 88.000 euro til 6ix9ine: De indspillede en sang sammen, som dennes amerikanske label 10K blokerede, da de hævdede at eje rettighederne til al rapperens musik.

Siden fulgte en længere saga, hvor Sleiman sagsøgte 6ix9ine, og sidstnævnte udgav en video, hvor han undskyldte til danskeren. Samtidig blev det hele ikke ligefrem nemmere af, at den amerikanske rapper blev fængslet, og stadig sidder inde. Alligevel er nummeret (‘R.E.D’) nu endelig udkommet – dog med det twist, at Gilli også gæster sangen, og endda disser 6ix9ine på den.

Hvordan i alverden er den her vanvittige sang opstået? Hvordan har Sleiman det med 6ix9ine i dag? Og hvordan kan det være, at Gilli disser den amerikanske rapper på selvsamme sang?

De spørgsmål taler værterne Kristian Karl og Mads Viktor om med Sleiman i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast, hvor vi får hele historien bag årets mest kontroversielle danske hiphop-sang.

Derudover: Kanye sætter (endnu en gang) dato for udgivelsen af ‘Jesus Is King’, Travis Scott brækker (måske) sit knæ og Tyler, the Creator driller Eminem.

Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med Moodagent.